Skip to main content

Onderhandelen, overleggen of een informatierondje aan het koffieapparaat. Je communiceert een hele dag door. Met collega’s, klanten en leveranciers. Formeel, informeel, vriendschappelijk. De manier waarop verandert, het gaat steeds directer en sneller. En ook de kanalen evolueren. Haal het maximale uit je communicatie. Gebruik de juiste tools op het juiste moment. We zetten ze voor jou op een rijtje.

Samenwerken is verbinden

Met samenwerken verhoog je je productiviteit. Communicatie is daar essentieel in. Vroeger gebruikten we verschillende telefoons door elkaar. Je had een vaste telefoon, een mobiele en ook nog een fax. En na een gesprek stuurde je vaak een e-mail om de afspraken nog eens extra te bevestigen.

De laatste 25 jaar werden communicatieprocessen een pak efficiënter. Tegenwoordig is onze communicatie veel directer. Instant messaging, sms en andere korte interacties vervangen de traditionele communicatie.

We stemmen onze communicatiekanalen steeds meer af op de doelgroep. Je gebruikt niet meer één specifiek kanaal voor al je communicatie. Afhankelijk van het contact, de inhoud en de werkrelatie kies je het efficiëntste kanaal.

Technologie is niet meer weg te denken uit een moderne werkplek. Medewerkers die mobiel werken. Met de apparaten aangepast aan wat zij nodig hebben. En met een gamma communicatiemiddelen ter beschikking om intern en extern samen te werken.

Werk doelgerichter

E-mailen doe je nog altijd. Maar je gebruikt je mailprogramma doelgerichter. Afspraken met klanten maken, een vrije dag plannen of extra informatie opvragen. Of om een afgewerkt voorstel door te sturen. Documenten in opbouw stuur je niet door via mail. Voor correcties, aanpassingen en verschillende versies is Teams een handigere tool.

Teams gebruik je om samen projecten uit te bouwen. Bestanden delen, mailen, (video)bellen, instant messaging. Het is allemaal mogelijk en de geschiedenis wordt netjes bijgehouden. Zo volg je het procesverloop op en keer je terug naar eerdere beslissingen. Of werkt een nieuwe collega zich snel in. Teams gebruik je om samen te werken met je team.

Yammer is dan weer fantastisch om in verbinding te blijven met collega’s waarmee je minder samenwerkt. Maar jullie delen wel dezelfde interesses of verantwoordelijkheden. Niet projectgericht maar eerder organisch wisselen jullie nieuwtjes uit over technologie, opleidingen of veiligheid. Ook deze info blijft bewaard. Wil je snel en laagdrempelig communiceren in een ruime en brede context dan is Yammer je ding.

Communicatie is cruciaal bij samenwerken. Met de juiste tool verbeter je dit. Kies voor samenwerken en verhoog je productiviteit. Flexamit helpt bij een plan van aanpak om je communicatiestrategieën te optimaliseren. Zodat jij, de andere gebruikers en je onderneming er blij van worden.

Neem contact met ons op en we kijken samen hoe we je verder kunnen helpen.

Wim van Sprundel

Author Wim van Sprundel

More posts by Wim van Sprundel

Leave a Reply

All rights reserved.