Skip to main content

Elke transformatie start met een plan. Ook je digitale transformatie. We hadden het al over een moderne werkplek creëren en over de houdbaarheidsdatum van je investeringen. Nog belangrijker is de veiligheid. Die van je medewerkers, je bedrijfsgegevens en je apparaten.

Aanvallen van buitenaf

66% van de Belgische bedrijven kreeg volgens het Instituut voor Criminologie al te maken met cybercriminaliteit. 42% niet één maar meerdere keren. En als je weet dat kleine ondernemingen vaak het doelwit zijn, dan is het risico groot dat ook jouw onderneming slachtoffer wordt.

Inbreken en je IT-systeem verstoren, je bedrijf afpersen of chanteren, frauderen met internetbankieren of soms zelfs bedrijfsspionage. Maar ook een wereldwijd virus en identiteitsfraude richten veel schade aan. De kranten stonden er de voorbije maanden en jaren vol mee.

Het is zo snel gebeurd. Een e-mail met een gekke of minder gekke link of een bijlage met een ongewone extensie. Ongezien download je een programma dat achter je financiële gegevens aangaat. Of zet je de deur open om malafide hackers alle ruimte te geven. Binnen de kortste keren leggen ze je bedrijf plat. Of liggen je bedrijfsgegevens allemaal op straat. Of tref je je systeem versleuteld aan met een tekstbestand op je bureaublad dat je aanmaant om te betalen.

Kwetsbaarheid binnenin

Je medewerkers werken op kantoor, bij een klant of zijn onderweg. Ze werken mobiel en gebruiken verschillende apparaten. Telefoon, tablet en laptop, allemaal toegangen naar je bedrijfsinformatie. Allemaal gevoelig voor diefstal of verlies.

Een belangrijk kruispunt is je mailbox. Daar komt informatie binnen en vertrekt ze weer. Malafide e-mails erin, menselijke fouten gemaakt. Gevoelige data die per ongeluk verstuurd wordt of een mail van het management die niet voor iedereen bestemd was.

Wachtwoorden zijn een zwakke schakel. Verschillende apparaten, tientallen toepassingen. Mensen maken het zich gemakkelijk en gebruiken dezelfde wachtwoorden. 123456, admin of hallo. Of hun trouwdatum of de verjaardag van hun lief.

Beter voorkomen dan genezen

De schade herstellen kost je geld. Of het nu een aanval van buitenaf is of een stommiteit van binnenuit. Je hebt technische en juridische bijstand nodig. De productie ligt stil of je administratie draait op halve kracht. Om nog te zwijgen over de prijs het verlies van data en informatie.

Dus bescherm je medewerkers, je bedrijfsgegevens en je apparaten. Begin bij de voordeur met een wachtwoordbeleid. Beveilig tegen identiteitsfraude en scan automatisch op potentiële aanvallen. Bescherm je data terwijl je ze maakt, transporteert en gebruikt door de toegang te beperken en je data te coderen. En bescherm je apparaten. Versleutel de toegang, speur automatisch verdachte activiteiten op en herstel snel beschadigde toestellen.

Meer weten? Bel ons en we analyseren samen je technologie, bedrijfsprocessen en veiligheidsrisico.

Wim van Sprundel

Author Wim van Sprundel

More posts by Wim van Sprundel

Leave a Reply

All rights reserved.