Skip to main content

Ben jij nog mee? Mee met de maandelijkse releases van nieuwe features en updates? Ken jij de nieuwigheden die mogelijkheden, kansen en voordelen bieden?

Om je tijd en moeite te besparen, zetten we de leukste, handigste en interessantste ontwikkelingen voor je op een rij. Zeven nieuwigheden opgelijst zodat jij je met de belangrijke dingen kan bezighouden.

  1. Foto’s gemaakt bij klanten die je daarna gebruikt in een verslag of als illustratie? Sinds kort schakel je snel tussen foto’s, sms’en en computer. Via sms krijg je nog een laatste correctie of een adres doorgestuurd? Met ‘Your Phone’-app heb je alle info binnen handbereik. En omgekeerd kan natuurlijk ook. Snel een berichtje sturen vanop je pc? Werkt ook. Zet de app op je bureaublad en alle gegevens op je telefoon zijn onmiddellijk beschikbaar. Handig.
  2. Omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden, is knippen en plakken van foto’s, grafieken en illustraties een tweede natuur geworden. Druk je de Windows-toets + shift + S in dan verschijnt een werkbalk. Daarmee maak je snel schermafbeeldingen of knip je fragmenten uit websites. De afbeeldingen gaan automatisch naar je klembord. En dan doe je ermee wat je wil.
  3. In het voorjaar werd Timeline geïntroduceerd. Het is je activiteitenlogboek dat meereist door al je apparaten. Nu is het ook beschikbaar op je telefoon. Dus krijg je tussen twee klantbezoeken een langer artikel niet helemaal gelezen? Lees ’s avonds gewoon verder op je smartphone, tablet of computer. Timeline verbindt je apparaten. Je bladert door je activiteiten en pikt de draad weer op waar je gebleven was.
  4. En het klembord kreeg ook een make over. We knippen en plakken constant maar wat met content die je regelmatig gebruikt? En hoe kopieer je die naar verschillende apparaten? Met combinatie Windows-toets + V plak je vanuit je klembordgeschiedenis. Of je zet er met de klassiek control + v afbeeldingen op die je zelf regelmatig gebruikt. De technologie die erachter steekt, is dezelfde als bij Timeline. Je kan dus ook op elk toestel aan je klembord.
  5. Kan je je moeilijk concentreren of kan je wat leesgemak gebruiken? Surf dan zeker met Microsoft Edge. Daarmee verander je de achtergrondkleuren van websites die je bezoekt. Je past de ruimte aan tussen letters, woorden en zinnen. Klik je op een woord dan verschijnt de definitie ervan. En er zit ook een leeslat in. Schakel die in en een tot vijf lijnen lichten op zodat je ogen focussen en je aandacht scherp blijft.
  6. En Skype krijgt ook een nieuw jasje. Met vanaf nu dezelfde ervaring op alle toestellen en platformen. Extra speciaal is dat je nu op een snelle manier content deelt met al je Skype-contacten. Surf je met Microsoft Edge of zoek je een document op via de verkenner? Met de deelknop deel je onmiddellijk die informatie met al je Skype-contacten.
  7. Windows Hello brengt je een stap dichter bij wachtwoordloos én veilig computergebruik. Dan log je in met een PIN-code, vingerafdruk of een speciale camera. Sinds de laatste update kan je deze authenticatie ook gebruiken om een bureaublad van op afstand over te nemen.

En zo ben je weer helemaal mee. Wil je toch meer weten of meer lezen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Wim van Sprundel

Author Wim van Sprundel

More posts by Wim van Sprundel

Leave a Reply

All rights reserved.